David Vandyck - Tour 2022// 'Licht aan de overkant'

David Vandyck kondigt een nieuwe tour aan naar aanleiding van zijn nieuwe album ‘Licht Aan De Overkant’. Het is zijn eerste nieuwe muzikale wapenfeit sinds 2018 toen zijn vorige studioalbum uitkwam. Voor ‘Licht Aan De Overkant’ deed hij opnieuw beroep op niemand minder dan de Nederlandse producer Gordon Groothedde die o.a. bekend staat van zijn werk met Krezip, Maan en Bløf. ‘Licht Aan De Overkant’ verschijnt op vrijdag 6 mei via Warner Music Benelux.

Voor dit album werkte David samen met de allergrootste namen uit de rock- en popscene uit België én Nederland. De lijst is dan ook indrukwekkend: zo schreven Will Tura, Nick & Simon, Sam Bettens, Milo Meskens, Jasper Steverlinck, Jacqueline Govaert (Krezip), JP Hoekstra (Krezip), Gordon Groothedde, Nina Sampermans (songwriter van o.m. Hooverphonic), Loek van der Grinten (songwriter van o.m. Maan), Benjamin Traudes (TRAUDES) en meer mee.

David: “Toen ik bij Gordon nóg maar eens met een artiest of singer-songwriter in de studio zat, had ik soms moeite om het zelf te geloven. Het is haast letterlijk adembenemend, maar ook hartverwarmend dat mijn laatste plaat uit 2018 heel wat artiesten heeft overtuigd om met mij samen te werken. Alles alleen maar uit liefde voor de muziek en de métier van songwriting. Van hokjesdenken geen sprake, zalig…”

OVER DAVID VANDYCK:

In 2018 bracht David Vandyck zijn gelijknamige studioalbum uit bij Warner Music Benelux, in samenwerking met producer Gordon Groothedde (bekend van o.a. Krezip, Nick & Simon, Maan, Miss Montreal) en het Nederlandse Metropole Orkest. Met succes, want alle singles kregen dagrotatie bij Radio 2 en ‘Ik Leef Voor Jou’ werd genomineerd voor ‘Radio 2 Zomerhit’.

Net voor de pandemie trad David op met Nick & Simon in het Kursaal van Oostende, opende hij voor Dana Winner in de Antwerpse Lotto Arena en won hij‘Beste Zanger’ tijdens het Gala van De Loftrompetten met ‘Ik Leef Voor Jou’.

'Ik Weet Nu Beter' kreeg in 2021 dagrotatie bij Radio 2 (BE) en werd opgenomen bij NPO Radio 5 in Nederland. En sinds afgelopen week staat de teller op ruim 500.000 streams op Spotify. Ook zijn meest recente single ‘Zee Van Vuur’ scoorde zowel bij Radio 2 (BE) als bij NPO Radio 5 opnieuw dagrotatie


Boek tickets
 • David Vandyck - Tour 2022// 'Licht aan de overkant'
 • 1 oktober 2022
 • Diner 18u
  Deuren 19u30
  Show 20u30
 • Vanaf 29

Boek nu

Onze talenten

 • Witte Paard Zwembad Hotel Aazaert | Het Witte Paard → Nederlands

  Luxueus logeren
  in hotel Aazaert

  In hotel Aazaert komt u thuis in een sfeer van pure ontspanning. Een oase van luxe in een gezellig kader komt u hier tegemoet, midden in het centrum van Blankenberge en op wandelafstand van het strand.

 • Restaurant Starckx 00002 | Het Witte Paard → Nederlands

  Heerlijk dineren in
  restaurant Starckx

  Voor een sfeervol diner bent u in Restaurant Starckx aan het juiste adres. Het trendy en tegelijk warme interieur past perfect bij het menu dat u een ruim aanbod van culinaire verrassingen met zorgvuldig geselecteerde wijnen brengt.